Снимки - личен архив на организаторитеИзложба стъклопис на майсторката Сийка Иванова

...
Снимки - личен архив на организаторитеИзложба стъклопис на майсторката Сийка Иванова
Коментари Харесай

С изложба стъклопис откриват дискусионна поредица във Варна

Снимки - личен списък на уредниците

Изложба стъклопис на майсторката Сийка Иванова ще видят посетителите на първата среща от поредицата Дискусионен конгрес " Сбъдни светлината " във Варна. Инициативата е на общественици, които от години организират събития в региона на културата и духовното развиване в публичен проект. 

Първата тематика, която ще събере ценителите на изкуството и словото е планувана за 5 юни от 16 часа в Уелнес Център " Алфа 2003 " на ул. " Македония " 82/84 във Варна.

В две недели от месеца ще се преглежда по една тема - с лекция, изкуство и полемика. За всяка тематика ще има по две срещи, с цел да има време да пораждат въпроси и на идната среща всички дружно да намират отговорите. 



Лектори и водещи на форумите са Звезделина Станчева - духовно-езотеричен танцов реализатор и Виолета Гурнакова-Михайлова - певица, публицист, уредник и ПР.
От години двете основават креативен срещи със основания от тях екип " Еволюция ", в който влизат певци, инструменталисти, танцьори, рецитатори, художници, учени и други представители на изкуството и словото. 

Първата тематика ще изясни за какво и по какъв начин индивидът може да употребява придвижването като форма на себеизразяване и саморазвитие. Темата е озаглавена " Човешкото тяло като инструмент и връзката му с душeвност, здраве и реализация в материята ". 

Предвидени са още тематиките:  " Сродни души ", 

" Моралът в Любовта ",  " Партньорството ",  " Родителството ",  " Парите ",  " Вярата ", и други, прегледани от психична, езотерична и духовна позиция...

По време на дискусионните конгреси ще се дава пространство на одобрени или начинаещи гении в региона на другите типове изкуства - музика, танц, изобразителни техники, лирика, даже научни открития.  



На фона на дълбоките размишления за индивида и мястото му в неговия личен живот и свят, на 5 юни посетителите ще видят невероятните стъклописи на Сийка Иванова:

Авторката е родена през 1950 година във Варна. Завършва Икономическия университет през 1973 година. Започва работа като икономист в системата на Търговия на дребно, само че след 1 година се трансферира в художествено - рекламния отдел на предприятието като художник. След 10 години й се постанова да напусне по здравословни аргументи и 25 години се посвещава на счетоводната специалност.

Любовта към изобразителното изкуство обаче не я напуща, тя продължава да рисува в свободното си време, с цел да се развива. Освен ползите си към другите художествени техники, тя тества през годините уменията си в приложното изкуство. Занимавала се е с направа на кожена бижутерия, сувенири, бродерия, украса на предмети от дърво, керамика и др. 
От 10 години се е отдала на стъклописната техника като основава произведения дребен формат.

От 2017г. разгласява интензивно работите си във Facebook, където има две креативен страници: " Фантазия на стъкло " и " Акварелни музи ". От две години опитва и в акварелната техника. През пролетта на 2021г. взе участие в сборна галерия на акварелистите в Дупница. От 2017г. организира и курсове по стъклопис. Член е на разнообразни групи по изкуствата.

Вход: Дарение

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР